GRATIS FRAGT VED KØB OVER 599 KR.
HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE
ALLE DANMARKS FAVORIT BRANDS
14 DAGES FORTRYDELSESRET

 

Når vinteren sætter ind, kan det være vanskeligt for mennesker med rosacea og hud der er tilbøjelige til rødme. Huden kan hurtigt blive rød og betændt og endda blive ujævn og ru. Ubehandlet kan det være ganske smertefuldt. Med lidt omsorg for huden kan du mindske bivirkningerne af Rosacea og rød hud og forhindre opblussen. 

 

Her er et par tips til at hjælpe dig på vej. 

1. Fugt, fugt og fugt.

Du har sikkert hørt det tusind gange før, men efterhånden som din hud bliver tør i vinterkulden, bliver den mere irriteret. Hvis du lider af rosacea eller rød hud, er det vigtigt at holde den godt fugtet hele dagen, for at bekæmpe potentiel revner og tørre pletter. Sørg for at bruge produkter, der er egnet til følsom hud, og undgå ingredienser, der almindeligvis irritere eller dehydrere huden. Vælg skånsomme, fugtgivende produkter på alle trin i din hudplejerutine, og genanvend flere gang dagligt, hvis det er nødvendigt. 

 

2. Temperaturkontrol

Inde og ude er temperaturkontrol afgørende for at håndtere rosacea og hudrødhed. Prøv at opretholde en relativt konstant temperatur hele dagen og kom ikke ind i "for varmt" eller "for koldt". Det kan være fristende, når du sætter dig ind i din bil en kold vintermorgen, at få varmen i gang og blæse den direkte i dit ansigt. Undgå dette, hvis du kan! Denne fulde temperaturændring kan forårsage en opblussen. På samme måde kan en varm kop chokolade eller te være utroligt fristende på en kold vinterdag. Dyk ikke direkte ned i din varme drik, men vent hellere til det er kølet lidt af, for ikke at risikere at lade den varme damp blære din hud. Endelig skal du bære åndbart tøj, der er lagdelt, så du hurtigt kan tilpasse dig temperaturen. 

 

3. Indvendigt til udvendigt og omvendt

Det er vigtigt at styre de ændringer i eksponeringen, som dit ansigt vil opleve. Udenfor vil vejret være koldt og bidende, mens det indendørs kan være tørt fra pejse og varmeapparat. Gør din vej fra den ene ekstreme til den anden ved at dække dit ansigt. Brug et tørklæde, en hætte, når du går udenfor, og undgå ekstreme varmekilder, f.eks. Varmeapparatet eller ovnen, når du kommer tilbage. 

 

4. Solbeskyttelse

UV stråler fra sollys er den største udløser for rosacea hudtyper. Det kan virke kontraintuitivt, når du i vinter månederne, ikke har set solen i flere dage, men det er helt afgørende for at undgå rødme i huden. Dette kan gøres på to måder - den første er indlysende - brug solcreme! Dette bør ideelt set gøres året rundt, så lad den ikke stå om vinteren. Brug i det mindste SPF30 til at holde de irriterende stråler i skak. Den anden måde er ved fysisk at holde direkte sollys ude af dit ansigt, selvom det kan være fristende.

 

5. Dækkende cremer

Ingen skal være flove over deres rosenrøde kinder, rosacea eller rødme, men vi ved også, at det får mange til at føle sig utrygge. Rødme kan få dig til at føle dig flov, og det, der kan ske, når du er flov, er… rødme og rødme. Hvis du føler dig mere tryg ved at tildække med foundation/cremer, skal bare gøre det! Undgå produkter, der kan gøre din hud mere irriteret i det lange løb. 

 

Rosalique cremen er designet til den følsomme hud med rosacea, og vil ikke kun give dig øjeblikkelig dækning, den behandler også skånsomt betændelsen i huden. Undersøgelser har vist, at Rosalique reducerer rødme, når den bruges dagligt i 6-8 uger. Desuden giver den en smuk, naturlig udseende dækning og beskytter dig også mod bredspektret UV-stråling gennem dens SPF50.