GRATIS FRAGT VED KØB OVER 599 KR.
HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE
ALLE DANMARKS FAVORIT BRANDS
14 DAGES FORTRYDELSESRET

Sådan kommer du i gang med Curly Girl metoden med produkterne fra Pretty Curly Girl

 

Pretty Curly Girl produkterne er inddelt i nummereret trin fra 1-3, så du hurtigt og nemt kan finde det ønskede produkt.

 

Trin 1: Cleans/shampoo 

Trin 2: Conditioner/balsam

Trin 3: Styling

 

Trin 1 (Shampoo):

Du skal starte med at give dit hår en sidste vask. Til det skal du bruge Pretty Curly Girl – Reset Shampoo, som indeholder sulfater, der nemt kan fjerne al siliconeopbygninger fra håret. Reset shampooen kan også bruges hvis du på et senere tidspunkt, har brugt et produkt som ikke er godkendt til Curly Girl metoden, for at rense håret fri for de forbudte ingredienser. De forbudte ingredienser er; sulfater, silikoner, udtørrende alkoholer og mineralolier.

 

Pretty Curly Girl har udover reset, to shampoo’er. En Peppermint Clean shampoo, med skånsom sulfat og en Peppermint Fresh Co-Wash. Co-wash er en forkortelse for condition wash og i Danmark også kaldet vaskebalsam. Det engelske navn, condition wash, kommer af, at dette er en speciel rensemetode til krøllet hår, hvor man i stedet for shampoo bruger en såkaldt vaskebalsam til at rense håret. En co-wash er således det første, du kommer i håret, når det skal rengøres. 

 

Pretty Curly Girl Peppermint Clean shampoo (low-poo) bruges én gang i ugen for at rense hovedbunden og håret igennem og Pretty Curly Girl Fresh Co-wash kan bruges dagligt.

Begge shampoo’er er meget skånsomme for håret og hovedbundens naturlige olier.

 

 

Trin 2 (Conditioner):

Pretty Curly Girl produkterne indeholder ikke en decideret hårkur, men forskellige conditioner. Her er det vigtigt at vide om håret mangler fugt eller protein. Det finder du ud af ved at udføre stræktesten.

 

Tag fat i hver ende af et hårstrå og træk lige så stille i det fra begge ender.

Er håret meget elastisk og kan det strækkes, har håret for meget fugt og mangler protein.

 

Knækker håret nærmest med det samme, har det fået for meget protein, og det mangler fugt.

 

Knækker det ikke med det samme, men virker det heller ikke unaturligt elastisk, er dit hår med høj sandsynlighed i balance. Det betyder, at det både har behov for produkter med protein og fugt, men ikke en overvægt af nogen af de to.

 

Serien indeholder forskellige conditioner (trin 2), alt efter dit hårs behov.

 

Pretty Curly Girls Intens Protein Deep conditioner – God til skadet hår fx efter høj varme eller kemi (hårfarve mv.) Den indeholder en stor koncentration af protein og fugtgivende ingredienser. Skal sidde ca. 15 min. (Med protein).

 

Pretty Curly Girl Intense Moisture Deep Conditioner – Hvis dit hår mangler fugt og er knastørt. Den har en stor koncentration af fugtgivende ingredienser. Skal sidde ca. 15 min. (Uden protein).

 

Pretty Curly Girl Bye Bye Tangles & Knots Conditioner – Dette er en hurtig balsambehandling 3-5 min. Og er perfekt som udredningsbalsam. Den fjerner nemt knuder og filtre. (Uden protein).

 

Pretty Curly Girl 2in1 Heavy Cream (med og uden protein) – Velegnet til ultratørt og beskadigt hår. Kan bruges som skyllebalsam 2-5 min eller som leave-in balsam (må ikke skylles ud).

 

 

Trin 3 (styling):

Derefter skal du vælge stylingsprodukter. Et krøllet hår har brug for støtte fra stylingsprodukter for at undgå frizz (krus) og for at holde den flotte krøltegning. 

Rækkefølgen i stylingsprodukter kunne se således ud: Serum, skum, gel og evt slut af med serum.

 

Serum:

Det anbefales at tilføje serum i håret før de andre stylingsprodukter. 

 

Pretty Curly Girl Flaxseed styling serum – Anvendes i vådt eller tørt hår, for at kontrollere krus/frizz (uden protein)

 

Pretty Curly Girl Bye Bye Frizz serum – Anvendes i vådt eller tørt hår, for at kontrollere krus/frizz (uden protein)

 

Skum/Foam: 

Pretty Curly Girl Airy Volume Foam – Hårskum til at give flotte definerede krøller. (Uden protein).

 

 

Gel:

 

Pretty Curly Girl Magical Flaxseed gel – Hørfrø gel. Giver både glans og et fantastisk hold til dine krøller. Brug serum og skum før gel for ekstra blødhed og definition. (Uden protein).

 

Pretty Curly Girl Strong Hold gel – Ekstra stærkt hold og krøldefinition. Brug serum og skum før gel for ekstra blødhed og definition. (Med protein).

 

Efter du har påført stylingsprodukterne, føntørres håret 100% tørt med diffuser. Når håret er tørt og kølet af, klappes casten (stivheden som gelen giver) ud af håret. For endnu mere blødhed og Anit-frizz, kan du tilføre mere serum.

 

Serien fra Pretty Curly Girl har yderligere to produkter med Rosenvand. De kan anvende ved dage hvor du ikke vasker håret. Normalt vil man genaktivere stylingsprodukterne, du allerede har i håret, ved at spray varmt vand på håret og føntørre det igen. Men i stedet for at gøre håret vådt med din vanddiffuser, kan du bruge Pretty Curly Girl Rose Water (med og uden protein). Rosenvand har nemlig den fordel, at pH-niveauet ligner menneskehår og så har den en Anti-inflammatorisk effekt. Rosenvandet kan være med til at reducere krus, tilføre glans og vitamin A, B3, C og E.

 

 

Vi håber du kunne bruge denne produktguide, så du lettere kan vælge de rigtige produkter til dit hår.

 

Held og lykke med dine nye krøllerejse ➰

 

Kh Mette 

Frisør og indehaver af Living Beauty